Dynamische Voorschotten

Gewijzigd op Do, 2 Feb, 2023 om 2:17 PM

Ons concept

easyEnergy werkt op basis van een prepaid concept. Dat betekent dat wij elke maand een voorschot in rekening brengen waarbij rekening is gehouden met de prijsverwachting van de aankomende maand. Dit voorschot gebruiken wij om in die maand dagelijks je energie in te kopen. De verwachte marktprijs is altijd een moment opname. Ook hanteren we je verwachte verbruik voor die maand. Zo proberen we je voorschot steeds zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te laten aansluiten. Daarbij beperken we risico's voor jou als klant (hoge bijbetalingen) en onszelf (wij schieten elke maand als het ware voor tijdens het inkopen).

 

Opbouw voorschot

We gebruiken voor je voorschot altijd de verwachte marktprijs voor de komende maand zoals die op het moment van het opmaken van de factuur bekend is. Wij werken met volledig dynamische voorschotten. Dit betekent dat we ook de inschatting van je verbruik meenemen in de berekening.

We volgen hiervoor het historische verbruik van je slimme meter óf het historisch verbruik volgens je netbeheerder als er (nog) geen data beschikbaar is. De overheidsheffingen zijn elke maand hetzelfde: het standaard jaarverbruik gedeeld door 12 maanden. Op de jaarafrekening verrekenen we zoals je gewend bent de werkelijke kosten van de overheidsheffingen.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren