Hoe werkt het voorschot?

Gewijzigd op Do, 2 Feb, 2023 om 1:24 PM

Bij easyEnergy is jouw voorschot een echt voorschot. Je betaalt telkens een voorschot voor de aankomende maand. Met dit voorschot kopen wij de energie voor je in. 


Na afloop van iedere verbruiksmaand rekenen wij het verschil uit tussen je werkelijke verbruik & het eerder gefactureerde voorschot (voor diezelfde verbruiksmaand). 

Dit verschil over de vorige verbruiksmaand wordt verrekend met het te betalen maandelijkse voorschotbedrag voor de komende verbruiksmaand. Zo reken je altijd precies af wat je hebt verbruikt. Je rekening zal dus van maand-tot-maand verschillen.

Maandelijks ontvang je een voorschotnota met daarin een voorlopige afrekening van de leveringskosten en de netbeheerkosten. De verschuldigde energiebelasting wordt slechts eenmaal per jaar vastgesteld. Dit is door de overheid zo bepaald.

Kortom: je hebt een maandelijks voorschotbedrag voorafgaand aan de leveringsmaand, samen met een afrekening van de afgelopen leveringsmaand. Eén keer per jaar ontvang je een jaarafrekening waarop de overheidsheffingen en de regiotoeslag van gas afgerekend worden.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren